Ga naar hoofdinhoud

Een duurzame merkidentiteit voor een planet-proof merk

We Love The Planet is ontstaan uit passie en liefde voor onze wereld. Een écht duurzaam merk dat verschillende schoonheidsproducten, geurstokjes en accessoires voor in huis verkoopt.

We Love een nieuwe merkidentiteit

Tijdens de revitalisatie van het merk We Love The Planet waren natuur en duurzaamheid de belangrijkste uitgangspunten. Deze waarden dienden als basis voor de vernieuwde visuele vormgeving en merkidentiteit. Het einddoel was om het merk beter te laten aansluiten bij de consument en het gevoel van duurzaamheid en kwaliteit te versterken. Aan mij de uitdaging om dit door te vertalen naar een digitaal platform.

Een platform wat niet alleen goed voor het milieu is maar ook voor de mens

Naast een vernieuwde merkidentiteit hebben we ook de knelpunten van het oude platform in kaart gebracht. Want met alleen een mooi plaatje kom je er niet, en je gebruikers al helemaal niet.

Op basis van deze bevindingen, evenals de herziene visie en strategie, hebben we stapsgewijs praktische oplossingen voor interactie en gebruikerservaring geïmplementeerd in het nieuwe platform. Het doel van deze vernieuwing is om de gebruikerservaring te verbeteren, het merk te versterken en uiteindelijk de conversie te verhogen.

Marketing automation

Het is niet zo moeilijk om iets eenmalig te verkopen, maar het is veel lastiger om iets herhaaldelijk te verkopen. Samen met We Love The Planet hebben we een oplossing bedacht om bij te houden wanneer de diffusers leeg zijn en het tijd is voor een vervanging. Vervolgens sturen we automatisch gepersonaliseerde periodieke e-mails naar klanten die specifieke producten hebben gekocht, waardoor ze nooit meer zonder hun favoriete diffuser komen te zitten.